Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Egna nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Egna nyheter


Åke Svensson utsedd till Årets Skytt 2017

Västra Svealands Bågskytteförbund har utsett Åke Svensson från BK Fjädern till Årets Skytt för hans bedrifter under 2017.

Han har under året genomfört 53 tävlingsstarter som resulterat i 46 pallplatser varav 34 segrar. Han har tävlat med fyra olika bågtyper vilket är mycket ovanligt. Det vanliga är att man håller sig till en typ av båge i tävlingssammanhang.

Tre SM-medaljer bärgades under året. Guld i Långbåge samt silver och brons i Barebow.

Åkes placeringar i rankinglistorna för de bästa bågskyttarna i Sverige är smått imponerande då han ligger i toppskiktet i klasserna Barebow Elit och Långbåge Elit.

Han är i särklass i tavla utomhus där han är rankad etta i tre ronder i klassen Barebow, 50 m-ronden, 900-ronden och 1440-ronden, I klassen Långbåge är han i denna tävlingsform rankad delad etta i 40 m-ronden och tvåa i 900-ronden.

I tavla inomhus är han inte mycket sämre. I klassen Barebow har han tre andraplatser i rankingen, 18 m (60-pil), 18 m (30 pil) samt på 25 m. I klassen Långbåge är han rankad etta på 18 m (60 pil), fyra på 18 m (30 pil) samt tvåa på 25 m.

Han har även försökt sig på skogsronderna fält, jakt och 3D i klassen Barebow där han rankas i tur och ordning, femma, sexa respektive elva.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
BK Fjädern - Bågskytte
Rolf Larsson, Grytbacken 3
69135 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0705168352
E-post: info@bkfjadern.se